In Nederland zijn er ongeveer twee tot drie keer zoveel fietsen als mensen. Het is bij verre ons favoriete vervoersmiddel. Toch zijn er nog meer vervoersmiddelen die wij Hollanders graag gebruiken. Een daarvan is de auto, bijna iedereen heeft wel een auto, en de meeste gezinnen hebben er zelfs twee of meer. Natuurlijk heeft iedereen onder de 18 nog geen auto, dus het gemiddelde komt misschien wat lager uit, maar nog steeds zijn het er veel. Toch zijn er veel auto’s waar we niet veel over weten. We zien ze wel rijden in het dagelijks leven, maar vaak weten we er vrij weinig van af. Vandaag vertel ik jullie meer over zo’n auto. We gaan het hebben over de camionette occasion. In deze blog vertel ik jullie wat voor auto dit precies is, wat de voordelen ervan zijn, voor welke gelegenheden de auto is, en waar je ze voordelig koopt! Veel leesplezier.

Wat is een camionette occasion precies?

De naam camionette occasion is nogal verhullend voor mensen die minder veel van auto afweten. Toch heeft iedereen deze klassieker wel eens zien reden. Een camionette is een bestelwagen. Zulke bestelwagens zijn er natuurlijk in verschillende types. Het grootste verschil is tussen de versies met een open laadbak of gewoon een gesloten laadbak. De open laadbak is een wagen die je vaak ziet bij bijvoorbeeld hoveniersbedrijven. Gesloten laadbak camionettes kunnen werkelijk voor van alles ingezet worden. Ze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende formaten!

Wat zijn de voordelen van een camionette occasion?

Een camionette occasion heeft als grootste voordeel dat deze gebouwd is om veel te vervoeren. Daarnaast zijn ze uiterst comfortabel. Omdat ze hoger zijn dan gewone autos, heeft de bestuurder een uitstekend overzicht over de weg. Je kijkt namelijk over gewone autos heen, waardoor je alles goed kan zien.

Een camionette occasion is perfect voor professionele gelegenheden en privé

Je ziet camionettes voornamelijk in professionele gelegenheden. Zoals ik al eerder noemde gebruiken hoveniersbedrijven vaak open laadbak occasions, omdat ze dan makkelijk bij hun spullen kunnen of groenafval kunnen vervoeren zonder dat het in een bak gepropt moet worden. Dichte laadbakken worden gebruikt voor pakketbezorgers tot klusbedrijven. Daarnaast is een occasion ook prima geschikt voor prive, zeker als je houdt van klussen. Je kunt alles makkelijk vervoeren in zo’n busje!

Waar je voordelig de occasions koopt

Voordelig koop je een camionette occasion via trucksnl.be. Deze website verkoopt namelijk tweedehands vervoersmiddelen. Het is totaal niet nodig om heel veel geld uit te geven aan een nieuwe auto, als tweedehands autos nog net zo goed zijn! Via deze website koop je veilig en heb je keuze uit een enorm assortiment. Zo vind je voordelig de camionette naar je wensen.