Zeeland is een bekende toeristische bestemming in Nederland, met prachtige zandstranden, leuke stadjes en veel activiteiten voor bezoekers. Als je een reis naar Zeeland plant, voeg dan zeker deze tien activiteiten toe aan je reisroute. 

1. Bezoek de Deltawerken. De Deltawerken is een enorm ingenieursproject dat in de jaren negentig werd voltooid om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Het project bestaat uit een reeks dammen, sluizen en andere constructies die zich uitstrekken over een afstand van meer dan 20 mijl. Bezoekers kunnen de installatie bezoeken en meer te weten komen over de werking ervan.

2. Ontspan op de stranden. Zeeland heeft een aantal van de mooiste stranden van Nederland. Breng een dag door met luieren op het zand, zwemmen in de zee en genieten van de zon.

3. Bezoek het Zeeuws Museum. Het Zeeuws Museum is het belangrijkste museum van Zeeland en ligt in Middelburg. Het museum herbergt een collectie kunstvoorwerpen en kunstwerken die het verhaal van de Zeeuwse geschiedenis en cultuur vertellen.

4. Maak een wandeling of fietstocht. Het Zeeuwse platteland is bezaaid met wandel- en fietspaden. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het gebied door een dag op de paden door te brengen.

5. Bezoek een windmolen. Windmolens zijn alomtegenwoordig in Nederland en Zeeland heeft er verschillende. Maak een rondleiding door een windmolen en leer over de geschiedenis en de werking ervan.

6. Bezoek de steden Veere en Vlissingen. Deze twee pittoreske stadjes liggen aan de Zeeuwse kust en staan bekend om hun historische gebouwen en schilderachtige sfeer.

7. Maak een boottochtje. Zeeland ligt aan de kust van de Noordzee, waardoor het de perfecte plek is voor een boottocht. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten door het gebied aanbieden.

8. Ga vissen. Zeeland herbergt verschillende zoet- en zoutwatervisserijen. Of je nu een ervaren visser bent of een beginner, je zult zeker genieten van een dagje op het water.

9. Bezoek een speeltuin. In Zeeland zijn verschillende speeltuinen, ideaal voor bezoekers met jonge kinderen.

10. Geniet van een maaltijd in een lokaal restaurant. Zeeland heeft veel uitstekende restaurants met zowel Nederlandse als internationale gerechten. Ga tijdens je bezoek zeker een keer eten in een van deze restaurants.
 

Wil je graag naar Zeeland komen na het lezen van alle activiteiten? Je kan in dit mooie gebied met hele groepen terecht. Zo is er bijvoorbeeld  groepsaccommodatie 30 personen of zelfs meer personen. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor vakantiepark Zeeland met zwembad en andere leuke optrekjes! Klik snel op een van de links voor meer informatie.