Het is bijzonder voordelig voor onze gezondheid om buiten te werken. Sommige mensen vinden dit sowieso al fijn, maar anderen hebben eigenlijk liever een kantoorbaantje. Zeker in de winter kan het namelijk redelijk onaangenaam zijn buiten. Toch zijn er dus een aantal goede redenen waarom het beter voor je is om buiten te werken. Dit is gedeeltelijk vanwege de natuurlijke voordelen hiervan, maar ook omdat het nou eenmaal redelijk ongezond is om op kantoor te werken. Hier een kort overzicht van de verschillen.

Meer beweging

Het grootste nadeel van een kantoorbaan, als het om gezondheid gaat, is wel dat je snel te weinig beweegt. Acht uur lang aan een bureau zitten eist op lange termijn zeker zijn tol op het lichaam. Het is dan eigenlijk ook aangeraden dat je elke vijftien minuten gaat staan en een beetje jouw lichaam strekt. Dit gebeurt eigenlijk bijna nooit op kantoor, dus de bloedsomloop lijdt hieronder. Bovendien is het voor het verbranden van calorieën en beoefenen van de spieren ook gewoon beter om redelijk te bewegen. Als je buiten werkt heb je hier waarschijnlijk geen last van.

Meer energie

Het is aangetoond dat men energiek wordt van de buitenlucht. Of het nou door de vitamines van bijvoorbeeld de zon, of door het inademen van koudere lucht komt, dat is nog maar de vraag. Wat wel zeker is, is dat mensen die buiten werken of vaak buiten zijn kunnen genieten van meer energie gedurende de dag. Ook helpt het natuurlijk niet voor jouw energieniveau als je de hele dag op een stoel zit, dus dat helpt ook mee om het verschil met buiten werken te vergroten.

Mentale gezondheid

De buitenlucht is sowieso ook goed voor onze gemoedstoestand. Door te kunnen genieten van het buiten werken ervaren deze mensen over het algemeen meer geluk. Depressie en burn outs komen minder vaak voor, en dat heeft ook een grote impact op jouw leven. Bovendien werkt het stressverminderend om veel buiten te zijn. Ongeveer 87% van kantoormedewerkers geeft aan wel eens te veel stress te hebben, tegenover ongeveer 50% van de mensen die buiten werken. 

Minder pijntjes aan de gewrichten

Oké, dit gaat waarschijnlijk niet op voor stratenmakers, maar het is wel interessant voor de baantjes buiten die wat minder intensief zijn. Bijvoorbeeld via een verkeersregelaar vacature, is de kans groot dat jij een stuk minder pijn aan de gewrichten dan die van iemand die continu binnen werkt. Door steeds in dezelfde houding te zitten, en bijvoorbeeld de hele tijd op een toetsenbord te tikken krijg je zeer snel last van bepaalde gewrichten.

Zo zie je maar weer hoe groot het verschil kan zijn tussen binnen of buiten werken!