De band tussen een hond en zijn of haar baasje kan onvoorwaardelijk en bijzonder sterk worden. Als je net als ik wel eens filmpjes kijkt van honden die hun baasje na een lange tijd weer zien, dan begrijp je precies wat ik bedoel. Iemand is een lange tijd weggeweest, maanden of langer, en dan komen ze ineens weer terug. De hond heeft dan duidelijk al iets door als het baasje met zijn sleutels rinkelt, of misschien door de geur, al voordat er zicht op het baasje is. Vervolgens weet het lieve beest niet meer wat hij of zij moet doen van vreugde en maakt hele rare bewegingen van blijdschap. Het is ontzettend vertederend om te zien, en het is duidelijk dat de band tussen de hond en het baasje iets unieks is. Iedereen met een hond wil natuurlijk dat de band zo goed wordt. Daarom hier een aantal tips om zo'n band te creëren vanaf jongs af aan.

Geef veel aandacht

Zeker als een pup is een hond erg ontvankelijk voor het opbouwen van een leven lang bondgenootschap. Door veel goede aandacht te geven aan jouw puppy leer jij hem of haar al vanaf jongs af aan dat jij er voor de hond bent. Puppies kunnen ontzettend speels zijn, dus je kan hier jouw handen aan vol hebben! Uiteraard is dat het allemaal waard, want naast het opbouwen van die band kan je natuurlijk ook gewoon met een puppy spelen, en wie wilt dat nou niet. Speel met de hond, borstel de hond, stoei een beetje speels met de hond en doe zoveel mogelijk dingen samen. Uiteraard is goede verzorging ook belangrijk, want hierdoor voelt jouw hond zich ook helemaal veilig bij jou. Hier hoort bij dat je goede voeding verzorgt, aan schoonmaken doet, eventueel een paar trucjes met jouw hond doet, en natuurlijk dat de hond genoeg ruimte en aandacht krijgt! Voor jouw pup is natuurlijk niets te veel, dus je wilt de beste speeltjes en voeding kopen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in honden, zoals Trixie.

Wees consistent

Wij zijn niet allemaal een echte hondenfluisteraar, dus het kan soms frustrerend zijn om een pup op te voeden. Uiteraard moet slecht gedrag gecorrigeerd worden, maar dat betekent niet dat je een hond hard moet straffen. Uiteindelijk moet jouw pup ook alles voor het eerst leren, en hoezeer de hond het ook probeert, je zal soms geduld moeten hebben. Het is vooral belangrijk dat je redelijk bent, en ook heel consistent. Als je de ene dag boos reageert en de andere dag blij, dan is het voor een pup lastig om te begrijpen wat wel of niet goed is.