In België dient ieder gebouw aangesloten te zijn op het gemeenteriool. De gemeente draagt zorg voor het onderhoud van deze gemeenschappelijke riolering. De riolering wordt met grote zorgvuldigheid en op regelmatige basis goed onderhouden. Toch kunnen er onverhoopt verstoppingen ontstaan. Kamp jij in jouw woning ook met overlast die veroorzaakt wordt door een verstopte riolering? Schakel dan een vakman in voor een snelle en deskundige oplossing van het probleem.

Jouw riolering vakkundig laten ontstoppen

Een verstopte riolering kan knap vervelend zijn. Het kan er namelijk voor zorgen dat je thuis geen gebruik meer kunt maken van bepaalde voorzieningen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een wc ontstoppen . Maar ook aan een gootsteen of een douche die onbruikbaar is ten gevolge van een verstopte riolering. Een snelle oplossing is dan ook gewenst. Gelukkig kunnen de experts van Rioolprobleemkwijt snel ter plaatse zijn. Dankzij hun ervaring, specialistische kennis en goede materieel hebben ze de oorzaak van het probleem snel gevonden. Zo kan het probleem doelgericht worden aangepakt. En kun jij binnen een mum van tijd weer ongehinderd alle sanitaire voorzieningen gebruiken.

Duidelijkheid dankzij een rioolinspectie

De overlast die een verstopte riolering veroorzaakt, is doorgaans niet gering. Je wilt zo’n verstopping daarom graag voorkomen. Maar hoe doe je dat? Is dit eigenlijk wel mogelijk of betreft een verstopte riolering overmacht? In de meeste gevallen kan een verstopte riolering worden voorkomen. Je kunt dit doen door preventieve maatregelen te treffen. Laat bijvoorbeeld regelmatig een rioolinspectie uitvoeren door een rioolspecialist. Hierdoor kunnen eventuele kleine defecten aan de riolering tijdig worden opgespoord. Zo kun je indien nodig een rioolreparatie laten uitvoeren ter voorkoming van grote rioolproblemen. Laat dus regelmatig ter preventie een rioolinspectie uitvoeren. Zo verklein je de kans op lekkages en verstoppingen.

Kun je zelf de riolering ontstoppen?

Loopt het water in de gootsteen niet goed meer weg? Of hangt er een onaangename rioollucht in huis? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een verstopte riolering. Echter, in sommige gevallen bevindt de verstopping zich meer aan de oppervlakte. In dat geval is niet de diepgelegen riolering, maar de afvoer verstopt. Dit wordt vaak gezien in de douche of in de gootsteen. In dit geval is het soms mogelijk zelf de afvoer te ontstoppen. Je kunt dit doen door de afvoer te reinigen met kokend water en een azijnoplossing. Werkt het zelfstandig ontstoppen van de afvoer niet? Dan heb je waarschijnlijk toch te maken met een complexere verstopping. Schakel in dat geval altijd een rioolspecialist in voor een vakkundige oplossing.