Jouw woning is een plek waar jij je veilig moet voelen. Een inbraak kan dit veiligheidsgevoel ernstig aantasten. Je wilt er daarom alles aan doen om een eventuele inbraak te voorkomen. Hoe je dit doet? Door te investeren in goede sloten. Kwalitatief goede sloten vormen namelijk een effectief preventiemiddel tegen inbraken. Hoe beter jouw slot is, hoe kleiner de kans is dat een inbreker daadwerkelijk jouw woning binnenkomt. 

Sloten met een SKG keurmerk

Wil je jouw woning optimaal beveiligen tegen eventuele indringers? Investeer dan in sloten van goede kwaliteit. Wil je weten of een slot van goede kwaliteit is? Dan kun je dit uiteraard aan slotenmaker Gent vragen. Maar je kunt de kwaliteit van een slot ook zelf eenvoudig van het slot aflezen. Kwalitatief goede sloten zijn namelijk voorzien van een speciaal keurmerk. Het zogeheten SKG keurmerk. Een slot dat dit keurmerk draagt is kwalitatief goed. Het slot is namelijk uitvoerig getest door een onafhankelijke organisatie op de vertragingstijd die dit slot biedt. Hoe hoger de vertragingstijd van het slot is, hoe meer sterren het slot heeft. In deze aanduiding is drie sterren het hoogst haalbare.

Maak het inbrekers moeilijk

De basis van een goed beveiligde woning wordt gevormd door goede sloten. Met een goed slot is de kans dat een inbreker zijn inbraakpoging staakt groot. De vertragingstijd bij goede sloten is namelijk hoog. Hoe langer de inbraakpoging duurt, hoe groter de kans wordt dat de inbreker wordt betrapt. Hierdoor zal de inbreker uiteindelijk afhaken. Een inbreker wil namelijk niet gezien worden. Omdat een inbreker niet gezien wil worden, is het plaatsen van verlichting ook verstandig. Inbrekers werken graag in het donker. Als jij rondom jouw woning goede verlichting plaatst, zullen ze jouw woning sneller overslaan. Maak het de inbrekers dus moeilijk. Zorg voor goede verlichting en plaats kwalitatief goede sloten. Hiermee verklein je de kans op een inbraak in jouw woning.

Noodafsluiting laten plaatsen na een inbraak

Is het de inbrekers toch gelukt om jouw woning binnen te komen? Dan is de kans groot dat jouw huidige slot aan vervanging toe is. Bij een inbraak wordt het slot doorgaans met veel geweld opengebroken. Maar ook als het slot wel nog bruikbaar is, kiezen mensen toch vaak voor een nieuw slot. Nieuwe sloten zorgen na een inbraak doorgaans voor het herstellen van het veiligheidsgevoel. Heb jij de inbraak laat op de avond pas ontdekt? Dan is het vervangen van alle sloten op dat moment niet mogelijk. Wel kun je de slotenmaker bellen voor het plaatsen van een noodafsluiting. Dit noodslot biedt de benodigde beveiliging totdat de nieuwe sloten kunnen worden geplaatst.