Mocht je op het punt staan om een nieuw huis te kopen of huren, of om je huis te renoveren, overweeg dan het installeren van led panelen van Besled. Led lampen zijn heel handig voor in huis, en daarnaast goed voor het milieu. Maar deze led lampen hebben nog meer voordelen; een led lamp gaat namelijk langer mee, ze worden niet heet (kindveilig dus, en ook fijn voor 's nachts!) en ze bevatten geen kwik.
Ik ben zelf overgestapt naar led lampen nadat er weer eens kortsluiting was geweest en de lampen moeilijk deden. Ik wilde investeren in lampen die langer mee gingen, maar ik had altijd in mijn achterhoofd dat led lampen een heel koud licht geven. Dit is helemaal niet waar! Ze kunnen zo'n zacht geel, wit of oranje licht geven als je fijn vind. Ook koud wit licht is beschikbaar, als je dat prettig vind.

Verhuizen.

Wij hebben in Italië een prachtig oud pand gekocht, compleet met grote cementen muren en een binnenplaatsje. Het huis was van een oud mannetje dat zijn dagen sleet in Napels, terwijl zijn grote statige huis in de bergen nauwelijks meer bezocht werd. Het huis is omringd met bomen en beekjes, wat soms voor troep kon zorgen. In een storm vielen nog wel eens bomen om, en het beekje kon dan overstromen. Het huis was nog erg klassiek; er waren wel elektriciteitsdraden maar ook niet overal even handig aangelegd, en de man kookte nog op een oud gasfornuisje. Ook was er geen verwarming maar een open haard in de woonkamer, waarmee hij het hele huis dan moest warm stoken. Toen wij het huis overkochten moest er dus nog vrij veel aan gedaan worden, voor het een prettig en praktisch vakantiehuis werd.

Investeren in led.

Als eerst vervingen we de elektriciteit in het huis, want die draden werden gevaarlijk. Daarna besloten we zonnepanelen te installeren op het dak, want bovenop een berg in Italië valt toch best wat zon! Daarna investeerden we in uitsluitend led lampen door het huis heen. Warm zacht licht in de woonkamer, helder en wat feller wit licht in de keuken. Er was zelfs een led 'vuur' lamp, die we buiten in de buitenlichten hebben gezet. Deze geven de illusie van vlammen, alsof je een kaars erin hebt gedaan. Super! We zijn blij met deze overstap, en niet alleen omdat je het kan merken in de portemonnee. Led lampen zijn nu eenmaal de lampen van de toekomst.