Steeds meer mensen hebben te maken met gehoorproblemen. Het zorgt ervoor dat de communicatie lastig verloopt en mensen kunnen zich soms buitengesloten voelen. Dit resulteert in een vervelende situatie. Gehoorproblemen kunnen mensen dagelijks erg veel problemen bezorgen. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je kunt doen om jouw gehoor zo goed mogelijk te beschermen. Er zijn verschillende soorten gehoorproblemen, maar de meeste gehoorproblemen komen voor bij ouderen. Sommige problemen met het gehoor zijn erfelijk, maar vaak kan er ook sprake zijn van een aangeboren afwijking. Andere problemen met het gehoor ontstaan door beschadiging van het trommelvlies of de gehoorgang, bijvoorbeeld door de vorm van een infectie. 

Soms is er sprake van een tijdelijk probleem met het gehoor, bijvoorbeeld na een knallend geluid of wanneer je in een drukke omgeving bent geweest waarin veel lawaai was. Meestal herstelt het gehoor dan weer snel. Maar wat als het gehoor niet herstelt? Sommige gehoorproblemen kunnen worden opgelost met behandeling en advies van een audicien. Tegenwoordig kun je zelf gebruik maken van een audicien aan huis. In deze blog bespreken we hoe het werkt en wat een audicien aan huis voor jou kan betekenen.

Verschillende soorten gehoorproblemen

Gehoorproblemen kunnen erg vervelend zijn. Soms is het lastig om een gesprek te voeren of om televisie te kijken. Er zijn verschillende soorten gehoorproblemen. Doofheid is bijvoorbeeld een aandoening waarbij je helemaal geen geluid meer hoort. En slechthorendheid betekent dat je minder goed hoort dan anderen. Tinnitus is een oorzaak van oorsuizen. En daarnaast kan gehoorschade door lawaai veroorzaakt worden, door bijvoorbeeld harde muziek of werkzaamheden in een drukke werkomgeving. 

Wat kan een audicien aan huis voor jou betekenen?

Audicien is een beroep dat steeds meer in trek is, en dit is niet zonder reden. Dit komt doordat het aantal mensen met gehoorproblemen toeneemt. Als je last hebt van gehoorproblemen, kan dit veel invloed hebben op je dagelijks leven. Een audicien aan huis kan dan zeer raadzaam zijn. Een audicien aan huis heeft erg veel voordelen. Ze helpen mensen met gehoorproblemen door hen te adviseren over de aanschaf van goede hoortoestellen of andere oplossingen. Het gehoorapparaat wordt altijd in een vertrouwde omgeving afgesteld, en je kunt het apparaat direct uitproberen. Bovendien heb je geen last meer van problemen met het openbaar vervoer. Bij OogVoorOren kun je eenvoudig een kennismakingsgesprek inplannen. Nadat de audicien thuis is geweest voor een gehoortest, wordt er op basis van het resultaat op zoek gegaan naar een geschikt hoorapparaat.