Iedereen kent wel het spreekwoord: ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje.’ Zelf had ik nog nooit een ongeluk meegemaakt, dus daar kon ik mij persoonlijk nog niet in vinden. Maar een paar weken terug belandde ik in een ongeluk. Het ongeluk gebeurde zonder mijn eigen toedoen en het was ook een ongeval waar ik vrij weinig aan kon doen. Zo blijkt maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat het belangrijk is om altijd alert te zijn als je op de weg bent. Het ongeluk is bij mij ook plotseling tot stand gekomen. Een paar weken geleden besloot ik om de scooter te pakken, want het was een zonnige dag en ik had wat extra tijd vrij om een rondje door de stad te maken. Ik was onderweg naar de plaatselijke ijssalon, toen ik plotseling geraakt werd door een auto. Ik had het totaal niet zien aankomen en voor ik het wist lag ik op de grond en een paar meter verderop lag mijn scooter.

Viel mee op eerste gezicht

Toen ik eenmaal op de grond lag, kon ik gelukkig wel zelf opstaan. Op het moment zelf voelde ik nog niet veel pijn. Dat kwam denk ik vanwege de adrenaline die ik kreeg van het ongeluk. Ik had wel een lichte pijn in mijn onderrug en wat schrammen op mijn onder armen en op mijn knie. Gelukkig had ik nog wel een zomerjasje aan en droeg ik een lange broek. Anders had ik nog veel meer schrammen opgelopen. De automobilist was beleefd genoeg om te stoppen en om naar mij toe te komen. Nadat wij gegevens hadden uitgewisseld en een schadeformulier hadden ingevuld, ben ik op eigen houtje naar huis gegaan. Het ongeluk vond plaats dichtbij mijn huis en dus ben ik lopend met de scooter richting huis gegaan. Ik ben gelijk onder de douche gesprongen en ik had mij even opgefrist. Ook heb ik een aantal wonden gedesinfecteerd tegen mogelijke bacteriën.

Toch extra actie ondernomen

Op het moment van het ongeluk voelde ik zoals ik al eerder zei vrij weinig pijn. Maar de avond en de dagen na het ongeluk voelde ik steeds meer pijn in mijn onderrug. Daarom had ik besloten om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Daar kreeg ik het advies om langs een fysiotherapeut te gaan, omdat ik hoogstwaarschijnlijk een whiplash had opgelopen. Ik ben een aantal keer naar de fysiotherapeut gegaan en ik heb veel rust genomen. Dat heeft mij al met al veel tijd en geld gekost. Daarom heb ik extra actie ondernomen en ben ik op zoek gegaan naar een letselschade bureau. Ik ga een juridisch proces starten met als doel een schadevergoeding voor het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen.